Logo Logo
Bílé víno Touraine Sauvignon 2016 0,75 l
Bílé víno Touraine Sauvignon 2016 0,75 l
Krátky popis Exkluzivní produkt Bílé víno Touraine Sauvignon 2016 0,75 l od výrobce Val de loire Michael Laurent u nás najdete diskontně za 269 Kč.
Obvyklá cena
  • 269
Výrobce/Značka
Val de loire Michael Laurent
EAN 3439495505207
Hodnocení
  POPIS  Vychutnejte si tradiční chuť francouzského bílého vína Touraine Sauvignon z vinařství Michaela Laurenta. Toto znamenité, bílé víno se vyznačuje lesklou, světle žluto-zelenou barvu a jemnou citrusovou chutí s květinovými tóny.  Francouzské bílé víno Touraine Sauvignon se běžně podává jako aperitiv, ale skvěle se hodí také ke grilovaný rybám nebo kozím sýrům.   TIP: Využijte výhodného balení 5+1 ZDARMA. SPECIFIKACE  Objem: 0,75 l Odrůda: Touraine Sauvignon  Druh vína: jakostní Barva vína: bílá Ročník: 2016 * Fotografie je pouze ilustrační. JAKÝ JE ZROZDÍL MEZI ČERVENÝM, BÍLÝM A RŮŽOVÝM VÍNEM?   Červené víno Červené víno se vyrábí pouze z modrých hroznů - jedině tento druh vína v sobě totiž obsahuje červené barvivo. Výroba probíhá nakvašením nebo tepelným zpracováním modrých hroznů. Rmut (hmota, která vzniká rozemletím bobulí vinné révy) se nechá několik dní kvasit a slupky hroznů tak zůstávají v kontaktu s kvasící šťávou.  Kvašení probíhá na rozdíl od bílého vína delší dobu a při vyšší teplotě. Červené víno také obsahuje více tříslovin (rostlinné látky s trpkou, svíravou nebo hořkou chutí) a resveratrolu (přírodní látka ze slupek a z jadérek bobulí modrého vína) než bílé víno. 2 dl červeného vína obsahují zhruba 600 μg (mikrogramů) resveratrolu.  Bílé víno  Bílé víno se vyrábí z bílých, růžových, červených nebo modrých hroznů vinné révy. Rmut se při výrobě vína okamžitě lisuje a výsledkem je čistý mošt, který potom kvasí. Bílá vína, která jsou vyrobena z červených nebo modrých hroznů se označují jako klaret.  Růžové víno Růžové víno se vyrábí z modrých hroznů vinné révy a při výrobě nedochází k nakvašení.   VLIV VÍNA NA ZDRAVÍ Víno má pozitivní vliv na lidský organismus, ale musí se konzumovat s mírou.  Víno snižuje riziko vzniku infarktu, mozkové mrtvice, cukrovky, srdečně cévních onemocnění, zvyšuje mentální kapacitu, snižuje krevní tlak a škodlivý cholesterol, posiluje imunitní systém a snižuje riziko vzniku křečových žil. Třísloviny obsažené ve víně navíc podporují trávení a působí antibakteriálně. Tyto blahodárné účinky na lidské zdraví jsou prokázány při pití 1 skleničky vína denně. Naopak při vyšší spotřebě vína má víno negativní vliv na zdraví. Příznivý vliv na zdraví vína způsobuje resveratrol - látka obsažená ve slupce vína, která brání stárnutí, zpomaluje degeneraci mozku (prevence Alzheimerovy choroby) a má pozitivní vliv na nádorová onemocnění. Červené víno této látky obsahuje více než bílé, to však neznamená, že je červené víno zdravější. Bílé víno má sice menší antioxidační molekuly, ale ty jsou zase lépe vstřebatelné. Obě vína jsou tedy, co se týká vlivu na zdraví, zhruba na stejné úrovni. JAK JE TO SE SLADKOSTÍ VÍN? Suché víno obsahuje max. 4 g zbytkového cukru / 1 l vína. Polosuché víno obsahuje 4,1 - 12 g zbytkového cukru / 1 l vína. Polosladké víno obsahuje 12,1 - 45 g zbytkového cukru / 1 l vína. Sladké víno obsahuje min. 45 g zbytkového cukru / 1 l vína.   PŘI JAKÉ TEPLOTĚ SERVÍROVAT VÍNO? Lehká bílá vína odrůdy Ryzlink, Rulandské šedé, Chablis servírujte při teplotě 6 - 9 °CTěžká bílá vína odrůdy Chardonnay, Scheurebe servírujte při teplotě 10 - 12 °CRůžová vína odrůdy Rulandské modré servírujte při teplotě 6 - 8 °CMladá a lehká červená vína odrůdy Modrý….
Další produkty od výrobce Val de loire Michael Laurent
Další produkty v kategorii Bílé víno