POPIS
Přepuštěné máslo Ghí (jiným názvem Ghee) v BIO kvalitě je čistý máselný tuk s chutí a vůní másla, ale s lepšími vlastnostmi Vzniká přepuštěním čerstvého českého másla Je ideální ke smažení, protože se nepřepaluje Pokrmy smažené na másle Ghee jsou tedy zdravější Přepuštěné máslo má dlouhou trvanlivost, vydrží vám až rok a nemusí se uchovávat v lednici Má blahodárné účinky na vaše zdraví Vysoce kvalitní Ghí máslo je výborným zdrojem zdravých tuků a zlepšuje trávení Máslo Ghee je plné chutí a vůní a lze jej užívat vnitřně i zevně Můžete jej používat nejen při smažení, ale také při vaření a pečení
SPECIFIKACE
Složení: čistý máselný tuk v bio kvalitě získaný přepuštěním čerstvého másla
Ghee neobsahuje kasein a další mléčné sušiny Je to zdravá alternativa rostlinných olejů
Obsahuje vitamíny: A, D, E, K a antioxidanty
Objem: 450 ml
Druh másla: přepuštěné, ghee (ghí)
Země původu: ČR
Vhodné na: vaření, pečení i smažení, protože jsou mastné kyseliny stabilní i při vysokých teplotách, máslo se nepřepaluje a je tedy zdravější než běžné máslo, můžete jej i jen tak namazat na chléb
NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY
(Údaje pro 100 g)
Kalorie: 3677 kJ / 894 kcal
Tuky: 99,3 g z toho nasycené mastné kyseliny: 70 g
Bílkoviny: 0,1 g
O BIO KVALITĚ
Kvalita BIO u živočišných produktů není jen o chuti, obsahu vitamínů a enzymů, ale i o kvalitě života zvířat a o půdě Krávy chované v ekologickém zemědělství se pasou celoročně na trávě (kvalita grass-fed), nedostávají preventivně antibiotika a hormony, dostávají BIO krmivo atd Je dokázáno, že produkty od krav pasoucích se na trávě obsahují více konjugované kyseliny linolové (CLA) Ta může přispět ke snížení výskytu nádorů, hladiny cholesterolu, krevního tlaku, zánětů a tělesného tuku
VÝHODY A NEVÝHODY
Jedná se o čistý máselný tuk bez obsahu vody a mléčných bílkovin
Má lahodnou máslovou chuť a krásně voní po oříšcích
Je stabilní při vysokých teplotách (až do 240 °C), a tudíž se nepřepaluje a je ideální ke smažení
Lze jej použít v kuchyni prakticky všude, kde je třeba tuk, tzn při vaření, dušení, pečení, restování, maštění
Neobsahuje žádné přidané látky
Má velmi dlouhou trvanlivost a nemusí se uchovávat v ledničce
Díky blahodárným účinkům na zdraví je řazeno mezi superpotraviny
Ajurvéda, stará indická medicína jej považuje za elixír života
Ghí máslo je vhodné pro osoby s intolerancí na laktózu, pro diabetiky a celiaky
Obsahuje minerální sodík, vápník, draslík, horčík, fosfor, železo a vitamíny rozpustné v tucích A,D,E,K a omega kyseliny 3-9
Má využití i v kosmetice Je vhodné na popáleniny a celkově na ošetření kůže či suché pokožky
O žádné nevýhodě nevíme :-)
PRAKTICKÉ RADY
Přepuštěné máslo Ghee lze užívat vnitřně i zevně k hojení ran
Ghee máslo má dlouhou trvanlivost a není nutné jej uchovávat v lednici Vydrží 8…