Logo Logo
Cidre Val de Rance BIO (polosuchý) 75cl
Cidre Val de Rance BIO (polosuchý) 75cl
Krátky popis Ve slevě produkt Cidre Val de Rance BIO (polosuchý) 75cl od výrobce Cidre Val de Rance u nás najdete exkluzivně za 169 Kč.
Obvyklá cena
  • 169
Výrobce/Značka
Cidre Val de Rance
EAN 3271470751922
Hodnocení
POPIS  Cidre Val de Rance BIO je polosuchý jablečný alkoholický nápoj, který je vyroben z jablek pocházejících z BIO sadů. Tento cidre je středně kvašený ze 100 % jablečné šťávy, má ovocnou příchuť a obsah alkoholu je 4 %. Ideální pro první kontakt s francouzským cidre.    SPECIFIKACE  Složení: 100% středně kvašená jablečná šťáva z BIO jablek Obsah alkoholu: 4 % Objem: 0,75 l GLAZOVANÁ ŠUNKA Ingredience8 kg vařené vepřové šunky (z kýty), 2 lžičky celých hřebíčků, 330 ml cidru, 1 hrnek třtinového cukru, 2 svitky skořice  Postup1. Předehřejte troubu na 180 °C. Z šunky odkrojte vrchní část kůže, ale bílou část ponechte. Do této části kůže udělejte ostrým nožem diagonální zářezy asi v 3cm rozestupech, ale neprořízněte až na maso. Do středu vzniklých kosočtverců zapíchněte hlavičky hřebíčků. Vyčnívající kost zabalte do alobalu. 2. Na pánvi prohřejte cidre s cukrem a svitky skořice. Vařte při mírné teplotě cca 5 minut za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí. Přiveďte k varu a stáhněte teplotu. Vařte na mírnou teplotu ještě asi 20 minut do zhoustnutí. Sejměte ze sporáku a nechte 10 minut odstát. Vyjměte svitky skořice. 3. Dejte šunku do pekáče - nejlépe na mřížku, aby nebyla ponořená ve vodě, kterou na dno pekáče nalijete (vody nalijte tolik, aby sahala asi 2 cm od dna pekáče). Potřete šunku silikonovým štětcem (použijte asi 1/4 marinády). Pečte asi 1 a 1/2 hodiny do zlatova. Každých 20 minut šunku potírejte. Zdroj receptu: www. taste. com. au KACHNÍ PRSA S ČERVENÝM ZELÍM OCHUCENÝM JABLEČNÝM CIDREM Ingredience50 g másla, 1 červené jablko (zbavené jádřince, nakrájené na klínky), 2 lžičky třtinového cukru, 4 kachní prsa, 1/2 hlávky červeného zelí (nakrájené na jemné proužky), 1 stroužek česneku, 250 ml perlivého jablečného cidru, 125 ml kuřecího vývaru, 55 g na sucho opražených vlašských ořechů (nasekaných na hrubo), 1 lžička celého kmínu, 1/4 hrnku nasekané pažitky Postup1. Předehřejte troubu na 180 °C. Rozpusťte polovinu másla na velké pánvi, kterou rozpalte na vysokou teplotu. Přidejte klínky jablek a posypte cukrem. Vařte za občasného míchání cca 2 - 3 minuty, dokud jablka nezkaramelizují. Pak jablka přesuňte na talíř a přikryjte je fólií, aby zůstala teplá.   2. Snižte lehce teplotu. Na výpeku z jablek opečte kuřecí prsa, která jste předem osolili a opepřili, z každé strany cca 1 - 2 minuty do zlatova. Z pánve prsa přesuňte na plech. Pečte v předehřáté teplotě asi 10 minut, aby byla prsa středně propečená (medium) nebo upravte čas pečení podle požadovaného stupně propečení. Poté prsa dejte stranou a nechte je 10 minut odpočinou.    3. Mezitím rozpusťte zbytek másla na velké pánvi na vysoké teplotě. Přidejte zelí a nasekaný česnek, opékejte za stálého míchání cca 2 minuty, dokud zelní nepovolí. Přidejte cidre a kuřecí vývar a přiveďte vše k varu. Stáhněte teplotu a za občasného míchání vařte cca 10 minut, dokud nebude zelí měkké a tekutina se nevypaří. Pak přidejte vlašské ořechy a kmín a promíchejte. Ochuťte zelí solí a pepřem. Sundejte ze sporáku a promíchejte s pažitkou. 4. Na talíř naaranžujte zelí, karamelizovaná jablka a tenké plátky kachních prsou a vše přelijte výpekem. Zdroj receptu a obrázku k receptu: www. taste. com. au SVĚŽÍ NÁPOJ S JABLEČNÝM CIDREM S CITRONOVOU TRÁVOU Ingredience1 malé červené a 1 malé zelené jablko (zbavené jádřince a nakrájené na tenké plátky), 3 - 4 hrnky ledových kostek, 2 2….
Další produkty od výrobce Cidre Val de Rance
Další produkty v kategorii Cidre