Logo Logo
Číšnická vývrtka Clever & More, WMF
Číšnická vývrtka Clever & More, WMF
Krátky popis Jedinečený produkt Číšnická vývrtka Clever & More, WMF od výrobce WMF u nás najdete nejlevněji za 369 Kč.
Obvyklá cena
  • 369
Výrobce/Značka
WMF
EAN 4000530592248
Hodnocení
POPIS Vývrtka na víno z kolekce Clever & More od výrobce WMF je vyrobena z nerezové oceli 18/10 Cromargan®, která je hygienická, odolná proti korozi a má krásný moderní vzhled. Vývrtka má délku 10 cm a obsahuje nejen vývrtku na pohodlné otevření vína, ale také nožík a otvírák na korunkové uzávěry (např. láhve od piva).   SPECIFIKACE Délka: 10 cm Materiál: nerezová ocel 18/10 Cromargan® Barva: stříbrná VÝHODY A NEVÝHODY Vývrtka je vyrobena z nerezové oceli 18/10, která je hygienická, nepohlcuje pachy ani chutě, je odolná proti korozi, má dlouhou životnost. 3 v 1 (vývrtka na víno, nožík, otvírák na korunkové uzávěry). O žádné nevýhodě nevíme. NEREZOVÁ OCEL 18/10 CROMARGAN® Nerezová ocel je velmi žádaným materiálem pro kuchyňské vybavení jako jsou příbory, hrnce, pánve atd. Nerezová ocel, jak již název napovídá nereziví - je odolná proti korozi, má dlouhou životnost, nepohlcuje chuť ani pach, je hygienická a snadno se čistí. Nerezová ocel je také oblíbená pro krásný vzhled. Co znamená 18/10? Nerezová ocel 18/10 Cr-Ni je tzv. potravinářská ocel (vhodná na nádobí) a obsahuje 18 % chromu, 10% niklu a 72 % oceli.  Cromargan® je ušlechtilá nerezová oceli 18/10 společnosti WMF. Z latiny Crom (=chrom), argan (=stříbro), což vyjadřuje krásný lesklý vzhled nerezové oceli. ČERVENÉ VÍNO Červené víno se vyrábí pouze z modrých hroznů - jedině tento druh vína v sobě totiž obsahuje červené barvivo. Výroba probíhá nakvašením nebo tepelným zpracováním modrých hroznů. Rmut (hmota, která vzniká rozemletím bobulí vinné révy) se nechá několik dní kvasit a slupky hroznů tak zůstávají v kontaktu s kvasící šťávou.  Kvašení probíhá na rozdíl od bílého vína delší dobu a při vyšší teplotě. Červené víno také obsahuje více tříslovin (rostlinné látky s trpkou, svíravou nebo hořkou chutí) a resveratrolu (přírodní látka ze slupek a z jadérek bobulí modrého vína) než bílé víno. 2 dl červeného vína obsahují zhruba 600 μg (mikrogramů) resveratrolu. BÍLÉ VÍNO Bílé víno se vyrábí z bílých, růžových, červených nebo modrých hroznů vinné révy. Rmut se při výrobě vína okamžitě lisuje a výsledkem je čistý mošt, který potom kvasí. Bílá vína, která jsou vyrobena z červených nebo modrých hroznů se označují jako klaret. RŮŽOVÉ VÍNO Růžové víno se vyrábí z modrých hroznů vinné révy a při výrobě nedochází k nakvašení.   JAK JE TO SE SLADKOSTÍ VÍN? Suché víno obsahuje max. 4 g zbytkového cukru / 1 l vína. Polosuché víno obsahuje 4,1 - 12 g zbytkového cukru / 1 l vína. Polosladké víno obsahuje 12,1 - 45 g zbytkového cukru / 1 l vína. Sladké víno obsahuje min. 45 g zbytkového cukru / 1 l vína.   PŘI JAKÉ TEPLOTĚ SERVÍROVAT VÍNO? Lehká bílá vína odrůdy Ryzlink, Rulandské šedé, Chablis servírujte při teplotě 6 - 9 °CTěžká bílá vína odrůdy Chardonnay, Scheurebe servírujte při teplotě 10 - 12 °CRůžová vína odrůdy Rulandské modré servírujte při teplotě 6 - 8 °CMladá a lehká červená vína odrůdy Modrý Portugal, Pinot Meunier servírujte při teplotě 11 - 13 °CMladá a těžká červená vína odrůdy Burgundy, Barolo servírujte při teplotě 13 - 16 °CStará a těžká červená vína odrůdy Bordeaux, Chianti Classico servírujte při teplotě 16 - 18 °C K ČEMU SE HODÍ JAKÉ….
Další produkty od výrobce WMF
Další produkty v kategorii Otvíráky na víno a vývrtky