POPIS
Dávkovač na cukr z kolekce Barista od výrobce WMF má objem 250 ml a je vyroben z odolného skla a ušlechtilé nerezové oceli 18/10 Cromargan®, která je hygienická, odolná proti korozi, nechytá pachy ani chutě, snadno se čistí a má dlouhou životnost Cukřenka je opatřena nerezovým víčkem s těsnícím kroužkem a s výlevkou, která umožňuje přesné dávkování cukru do čaje, kávy nebo jiných horkých nápojů Dávkovač na cukr můžete mýt v myčce na nádobí Snadno se doplňuje
SPECIFIKACE
Průměr: 6 cm
Výška: 15 cm
Objem: 250 ml
Hmotnost: 340 g
Materiál: sklo, nerezová ocel Cromargan® 18/10
Barva: průhledná, stříbrná
VÝHODY A NEVÝHODY
Dávkovač na cukr je vyroben z nerezové oceli 18/10, která je hygienická, nepohlcuje pachy ani chutě, je odolná proti korozi, má dlouhou životnost
Cukřenka umožňuje přesné dávkování cukru do kávy, čaje atd
Vhodné do myčky na nádobí
O žádné nevýhodě nevíme
PRAKTICKÉ RADY
Vhodné do myčky: Ano
NEREZOVÁ OCEL 18/10 CROMARGAN®
Nerezová ocel je velmi žádaným materiálem pro kuchyňské vybavení jako jsou příbory, hrnce, pánve atd Nerezová ocel, jak již název napovídá nereziví - je odolná proti korozi, má dlouhou životnost, nepohlcuje chuť ani pach, je hygienická a snadno se čistí Nerezová ocel je také oblíbená pro krásný vzhled Co znamená 18/10? Nerezová ocel 18/10 Cr-Ni je tzv potravinářská ocel (vhodná na nádobí) a obsahuje 18 % chromu, 10% niklu a 72 % oceli Cromargan® je ušlechtilá nerezová oceli 18/10 společnosti WMF Z latiny Crom (=chrom), argan (=stříbro), což vyjadřuje krásný lesklý vzhled nerezové oceli
BÍLÝ CUKR A JEHO VLIV NA ZDRAVÍ
Bílý cukr se vyrábí z cukrové řepy a používá se v potravinářství Používá se moučkový, krystalový a kostkový Bílý cukr je však návykový a zdraví škodlivý Dlouhodobý vysoký příjem bílého cukru je příčinou obezity, způsobuje hyperglykemii (vysokou hladinu cukru v krvi), což poškozuje cévy Cukr se nachází v polotovarech a průmyslově vyráběných potravinách (např kečup), v pečivu, müsli, ve slazených nápojích atd Chuť cukru je návyková a tělo vyžaduje čím dál větší dávky Cukr má vysoký glykemický index asi 70 (GI = určuje, jak rychle se cukry vstřebávají do krve, čím vyšší GI, tím rychleji po nich máte hlad) Sladké potraviny tedy tělu dodají rychlou energii, po chvíli však dostanete opět hlad a dáte si opět něco sladkého
ZDRAVÉ ALTERNATIVY BÍLÉHO CUKRU
Fruktóza (ovocný cukr) a glukóza (hroznový cukr) jsou monosacharidy (jednoduché sacharidy) a mají nižší glykemický index Cukr se do krve uvolňuje postupně, což postupně dodává tělu energii - ovoce vás díky tomu zasytí na delší dobu a navíc obsahuje vlákninu, která pozitivně ovlivňuje zažívání
Třtinový cukr je nerafinovaný, má hnědou barvu a obsahuje vlákninu a minerální látky (však v zanedbatelném množství) Je tedy jen nepatrně zdravější než bílý cukr Výhodou je, že ho nepotřebujete ke sladění tolik jako bílého Dejte si ale pozor na složení třtinového cukru (abyste nenarazili jen na obarvený bílý cukr)