POPIS
Keramická nádoba na olej a ocet od výrobce Emile Henry je vyrobena ze speciální burgundské keramiky, která je odolná proti nárazům, poškrábání a teplotním šokům Nádoba na ocet a olej je vyrobena ručně podle generacemi ověřených postupů a má krásný francouzský design v pepřové barvě Barvy jsou přírodní a jedná se o precizní ruční práci Nádoba je opatřena kovovou nálevkou pro snadné dávkování Nálevka je usazena v korkové zátce
Dóza na olej Emile Henry je neprůhledná a bude tak nejen ozdobou vaší kuchyně, ale především ochrání olivový olej před slunečními paprsky Díky tomu zachová jeho charakteristickou chuť a prodlouží jeho životnost Průměr láhve je 7,5 cm a její objem 450 ml Můžete ji samozřejmě použít na uskladnění i jiných druhů oleje a také na ocet např na balsamico
Expedujeme do dvou pracovních dní od objednání
SPECIFIKACE
Průměr: 7,5 cm
Objem: 450 ml
Materiál: keramika, korek (zátka), nerezová ocel (nálevka)
Barva: pepřová
VÝHODY A NEVÝHODY
Nádoba na olej a ocet je vyrobena ze speciální burgundské keramiky, která je odolná proti poškrábání, nárazům a teplotním šokům
Ručně vyrobeno
Krásný francouzský design
Nádoba na olej je vhodná do trouby, do mikrovlnky, do myčky, do lednice i do mrazáku
Ochrání olej před vzduchem a světlem, a tím prodlouží jeho životnost a zachová jeho charakteristické aroma
Možné použít i na olej
PRAKTICKÉ RADY
Vhodné do myčky: Ano, ale jen nádoba bez korkové zátky a bez nálevky
EXTRA PANENSKÝ OLIVOVÝ OLEJ A JEHO ÚČINKY NA ZDRAVÍ
Extra panenský olivový olej se vyrábí přímo z oliv (plody olivovníku) mechanickými způsoby Olivy se z větviček nesmí otrhávat, ale musí se počkat, až sami spadnou na připravené plachty Olivy se lisují za studena, čímž se v oleji zachová maximum vitamínů a zdraví prospěšných látek Do oleje se nepřidávají žádné další látky Extra panenský olivový olej obsahuje vitamíny D, A, K, E a vysoké množství mono-nenasycených mastných kyselin (zdravých tuků) Díky tomu se používá nejen na konzumaci, ale také v léčitelství a v kosmetickém průmyslu
Extra panenský olivový olej má příznivý vliv na trávení, podporuje metabolismus, pomáhá při léčbě onemocnění žaludku, snižuje koncentraci žaludečních kyselin, brání vzniku žaludečních vředů, podporuje funkci žlučníku, posiluje játra, usnadňuje vylučování škodlivých látek z organismu, pozitivně ovlivňuje střevní mikroflóru, pomáhá při zácpě Dodává tělu energii a umožňuje buňkám lépe získávat energii z cukrů, je vhodný i pro diabetiky Má nižší energetickou hodnotu než máslo nebo jiné druhy olejů, pomáhá při hubnutí a při redukční dietě
PŘI JAKÉ TEPLOTĚ SE PŘEPALUJE OLIVOVÝ OLEJ?
Olivový olej se přepaluje obecně při nižší teplotě, a tak je vhodný především na studenou…