Logo Logo
Hrnek s nepravidelným okrajem TEACUP černo-hnědý malý
Hrnek s nepravidelným okrajem TEACUP černo-hnědý malý
Krátky popis Unikátní produkt Hrnek s nepravidelným okrajem TEACUP černo-hnědý malý od výrobce MIJ u nás nájdete zlevněný od 269 Kč
Obvyklá cena
  • 269
Výrobce/Značka
MIJ
Hodnocení
POPIS Malý hrnek bez ucha z kolekce Tea Cup od výrobce MIJ je vyroben ručně z odolné keramiky Hrnek nemá ucho a má nepravidelný tvar  Převážná část vnější a celá vnitřní část je lesklá v černé barvě a spodní vnější část je matná v barvě hnědé, což hrnku dodává zajímavý vzhled Ideální na čaj, ale můžete ho použít i na kávu nebo na studené nápoje Hrnek je vhodný do mikrovlnné trouby i do myčky na nádobí  SPECIFIKACE Barva: černá, hnědá Materiál: keramika VÝHODY A NEVÝHODY Hrnek na čaj je vyroben z odolné keramiky Ruční výroba Krásný design v přírodních barvách Unikátní keramika dovezena přímo z Japonska Vhodný do myčky na nádobí a do mikrovlnné trouby PRAKTICKÉ RADY Vhodné do myčky: Ano Vhodné do mikrovlnné trouby: Ano NÁVOD NA PŘÍPRAVU ZELENÉHO ČAJE Na 1 šálek zeleného čaje zalijte 1 čajovou lžičku (2 - 3 g) čajové směsi vodou o teplotě  80 °C a louhujte 3 - 4 minuty ZELENÝ ČAJ A JEHO ÚČINKY NA ZDRAVÍ Zelený čaj vzniká tak, že se čajové lístky čajovníku čínského sesbírají a krátce po otrhání jsou vystaveny vysokým teplotám (pára/sušení) Díky tomu se zabrání jejich oxidaci a zabrání se tak ztrátě síly čajových lístků Zelený čaj neprochází fermentací (kvašení) a zachová si tak své účinky Zelený čaj má jedinečnou chuť a blahodárné účinky na zdraví Působí povzbudivě (odstraňuje únavu) V tradiční medicíně v Číně, Japonsku, Indii a v Thajsku se používal na hojení ran, snižování horečky, zástavu krvácení, snižování krevního cukru a na zlepšení trávení Jsou prokázány pozitivní účinky pití zeleného čaje na činnost srdce, prevenci srdečních onemocnění, léčbu nervového systému, oparů, akné, poruch trávení, podporu funkcí mozkové činnosti a močového ústrojí, tišení žízně, na prevenci únavy a duševní vzpruhu Zelený čaj obsahuje antioxidanty, podporuje imunitu, zlepšuje metabolismus, urychluje spalování tuků, snižuje cholesterol a je účinnou prevencí cukrovky a rakoviny Navíc má antibakteriální účinky, ničí tedy bakterie v ústní dutině a působí jako prevence proti zubnímu plaku DRUHY ZELENÉHO ČAJE Mezi nejznámější odrůdy zeleného čaje patří Sencha a Matcha Zelený čaj Sencha je nejrozšířenější typ japonského zeleného čaje Čajové listy, u kterých bylo napařením zabráněno oxidaci, jsou svinuty do tenkých tmavě zelených jehliček Čaj Matcha je japonský mletý čaj, který vzniká ze speciálního zeleného čaje Matcha čaj se používá především při čajových obřadech, ale také v potravinářství (barvivo zmrzlin, japonských sladkostí) KDY A JAK ČASTO PÍT ZELENÝ ČAJ? Doporučujeme pít zelený čaj pravidelně  - nejlépe každý den Díky obsahu kofeinu není vhodné jej pít večer před spánkem  NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ ZELENÉHO ČAJE 1 Nesprávná teplota vody při zalití čaje - zelený čaj vyžaduje teplotu 80 °C, při teplotě vyšší má hořkou chuť, při příliš nízké teplotě má čaj vodovou chuť 2 Nesprávná doba louhování - zelený čaj louhujte 3 - 4 minuty, kdy se kratší doba používá pro větší množství čaje a delší pro menší množství čaje 3 Nesprávná dávka čaje - na jeden šálek zeleného čaje použijte 2 - 3 g čaje, doporučujeme přesně odvážit   NÁVOD NA PŘÍPRAVU ČERNÉHO ČAJE Na 1 šálek černého čaje zalijte 1 čajovou lžičku (2 - 3 g) čajové směsi vodou o teplotě 90 °C a louhujte 4 - 5…
Další produkty od výrobce MIJ
Další produkty v kategorii Hrnky a konvice