Logo Logo
Jalapeno Podvodnice
Jalapeno Podvodnice
Krátky popis Zlevněný produkt Jalapeno Podvodnice od výrobce Jiří Kosina u nás najdete výhodně za 99 Kč.
Obvyklá cena
  • 99
  • 109 Kč
  • 9 %
Výrobce/Značka
Jiří Kosina
Hodnocení
POPIS Nakládané chilli papričky Jalapenos obsahují na plátky nakrájené chilli papričky Jalapeño ve sladko-kyselém nálevu. Jedná se o český produkt od výrobce Jiří Kosina, který je ručně vyráběný. Hmotnost balení je 170 g. Chilli papričky Jalapenos jsou oblíbené po celém světě díky své mírné pálivosti. Používají se především v mexické kuchyni. Pokud nemáte zrovna čerstvé chilli papričky Jalapeno, tak můžete použít nakládané jalapenos. Můžete je přidat do masového nebo zeleninového základu při přípravě Burrita nebo Quesadilly, do Tacos, do domácí rajčatové salsy, připravit si z nich mírně pálivý domácí dip nebo je podávat jen tak k masu.   SPECIFIKACE Složení: chilli papričky Jalapeno, pitná voda, kvasný lihový ocet, třtinový cukr, jedlá sůl Stupeň pálivosti:        Hmotnost: 170 g Hmotnost pevného podílu: 66 g Země původu: ČR Vhodné k: masu, přípravě pálivých pokrmů PRAKTICKÉ RADY Spotřebujte před datem uvedeným na obale. Skladujte při teplotě do 20 ºC a chraňte před přímým slunečním svitem. Po otevření uchovávejte v lednici při teplotě 4 - 8 ºC a spotřebujte do 3 dnů. FAJITAS, TACOS, NACHOS, BURRITO, QUESADILLA? Vždy se jedná o pokrm v pšeničné nebo kukuřičné tortille, ale co který termín opravdu znamená? Quesadilla jsou dvě spojené pšeničné tortilly, mezi kterými je náplň například z kuřecího masa, cibule, chilli papriček a roztaveného sýra. Tortilly se opékají i s náplní z obou stran (vně jsou tedy křupavé a uvnitř se sýr krásně roztéká) a pak se krájí na menší kusy. Burritos je pšeničná tortilla, která se rozřízne na polovinu a zavine do tzv. rožku. Náplň můžete mít libovolnou například hovězí maso, mleté maso, pečené kuřecí maso natrhané na kousky, cibule atd. Fajitas je teplá pšeničná tortilla s kousky pečeného nebo grilovaného masa (používá se především kuřecí nebo hovězí maso). Jako koření se používá koriandr, římský kmín a součástí je také česnek, chilli papričky jalapeno a limetková šťáva. Někdy se maso peče společně s paprikou a cibulí. Důležité je servírování - tortillu si totiž naplníte a zavinete až na talíři. K Fajitas se podává kysaná smetana, guacamole a rajčatová salsa. Tacos je křupavá kukuřičná tortilla přeložená na polovinu, která se smaží celá ponořená v oleji. Po usmažení má tortilla svůj typický tvar do U a plní se až na stole masem, zeleninou, salátem, sýrem atd. Pokud máte bohatou náplň, tak je konzumace trošku náročnější. Nachos jsou kousky kukuřičné tortilly, které jsou nařezány na malé trojúhelníky a smaží se v oleji. Výsledkem jsou křupavé chipsy, které se namáčejí do rajčatové salsy. Nachos také můžete posypat mletým masem, chilli papričkami, sýrem nebo rajčaty a zapéct.   SALSA Salsa je pikantní omáčka, která se připravuje z rajčat, chilli papriček (podle typu chilli papričky dosáhnete požadované pálivosti) a koření. Salsa se používá zejména v mexické kuchyni pro dochucování pokrmů a na na namáčení tortill či různých chipsů.   Salsu můžete připravit z čerstvých rajčat nebo z vařených či konzervovaných rajčat. Salsa z čerstvých rajčat se nazývá salsa curdo, která se používá k namáčení nachos (kukuřičná tortilla pokrytá rozteklým sýrem). Podle barvy se pak rozlišuje ještě salsa verde (zelená, z nezralých rajčat) a salsa roja (červená, ze zralých rajčat). Známá je také salsa z čerstvých rajčat a avokáda, která se nazývá guacamole. Druh papričky .
Další produkty od výrobce Jiří Kosina
Další produkty v kategorii Nakládané chilli papričky