POPIS
Kokosovo-mandlové máslo Meridian ve 170 g balení je vyrobeno z pražených mandlí, které byly smíchány s čistým kokosem a medem a následně na jemno umlety Kokosovo-mandlové máslo má jemnou strukturu a unikátní chuť Je výživné a obsahuje spoustu bílkovin a zdraví prospěšných látek Máslo se skvěle hodí na pečení koláčů, sušenek a dalších sladkých zdravých dezertů Zkuste si máslem namazat touast neboj jej prostě jezte jen tak lžičkou jako součást zdravé výživy
SPECIFIKACE
Složení: pražené mandle (67 %), kokos (29 %), med
Hmotnost: 170 g
Alergeny: Obsahuje ořechy - mandle
NEOBSAHUJE: laktózu, kvasnice, geneticky modifikované potraviny, transmastné kyseliny ani hydrogenované tuky, přísady, stabilizátory, barviva
Vhodné pro: vegetariány
NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY
(Údaje pro 100 g)
Kalorie: 2688 kJ / 642 kcal
Tuky: 55,8 g z toho nasycené mastné kyseliny: 4,4 g
Sacharidy: 6,5 g z toho cukry: 4 g
Bílkoviny: 25,4 g
Soli: 0 g
Vláknina: 11,8 g
Vitamíny a minerály na 100 g (% DDD**): vitamín E 16,3 mg (136 %), měď 0,9 mg (93 %), mangan 1,7 mg (83 %), fosfor 421 mg (60 %), hořčík 202 mg (54 %)
*GMP – geneticky modifikované potraviny, **DDD – doporučená denní dávka
MANDLE
Mandle obsahují velký podíl vlákniny, což příznivě působí na trávení a funkci střev Také obsahují antioxidanty, vtamín E, hořčík, mangan, fosfor, bílkoviny a další zdraví prospěšné látky Mandle chrání před stresem, zpomalují stárnutí, snižují krevní tlak a cholesterol, zvyšují pocit sytosti, pomáhají snižovat hmotnost a jsou účinnou prevencí proti některým onemocněním např rakoviny Díky tomu, že obsahují málo cukru, ale hodně bílkovin, vlákniny a zdravých tuků, tak patří nejen do zdravého jídelníčku, ale jsou vhodné i pro diabetiky
RECEPT NA MANDLOVÉ SMOOTHIE
1 hrnek mražených borůvek, 1 banán, 1/2 hrnku mandlového mléka,1 lžíce mandlového másla, voda dle potřeby
Postup: Všechny ingredience vložte do mixéru a rozmixujte na hladké smoothie Přidáním vody upravte výslednou konzistenci Zdroj receptu: http://wwwsmoothiereceptyeu/mandlove-smoothie-2html
JAK VYUŽÍT OŘECHOVÁ MÁSLA?
Máte rádi oříšková másla, ale nevíte, kde je použít? Vyzkoušejte ověřené tipy a netradiční kombinace a obohaťte svůj jídelníček Ořechová másla, ať už dáváte přednost populárnímu arašídovému máslu, nebo zvolíte méně známé kešu máslo, mandlové máslo, kokosové nebo pistáciové máslo, jsou velmi zdravá, tak by bylo škoda je v kuchyni pořádně nevyužít
OŘECHOVÁ MÁSLA NA SLADKO
1) Dejte si ořechové máslo jen tak na lžičku nebo jej namažte na chléb Skvělé je i na palačinkách
2) Ochuťte ořechovým máslem ovesnou nebo jinou kaši, jogurt či tvaroh
3) Připravte si netradiční zmrzlinu Např 2 mražené banány rozmixujte se 2 lžícemi ořechového másla a dejte do mrazáku ztuhnout
4) Připravte si sendvič na sladko Např jeden toastový chléb potřete oříškovým máslem, druhý nutellou nebo marmeládou podle chuti (skvělá je třeba malinová) a zapečte v toastovači Nebo si připravte jablečný sendvič - jablko zbavte jádřince, ale…