Logo Logo
Máslo Ghí Khanum 500 g
Máslo Ghí Khanum 500 g
Krátky popis Výhodná koupě produkt Máslo Ghí Khanum 500 g od výrobce KTC u nás najdete po slevě za 199 Kč.
Obvyklá cena
  • 199
Výrobce/Značka
KTC
EAN 5019124051008
Hodnocení
   POPIS Přepuštěné máslo ghí z kravského mléka je tradiční indickou surovinou, ale používala ho i naše M. D. Rettigová. Na rozdíl od obyčejného másla má ghí máslo mnohem lepší vlastnosti. Je perfektní na vaření, smažení, pečení, zkrátka vše, na co se používá „obyčejné“ máslo. Vydrží teploty až 250 °C a tedy se tak snadno nepřepálí jako klasické máslo. Typická je jeho slabě nasládlá jemně oříšková chuť a vůně. SPECIFIKACE Složení: 99,8 % máslový tuk (mléko), zvlhčovadlo 0,01 %, ochucovadlo: ethyl butyrát 0,01 % Alergeny: Obsahuje mléko (laktózu). Hmotnost: 500 g Druh másla: přepuštěné, ghí Vhodné na: vaření, pečení i smažení, protože jsou mastné kyseliny stabilní i při vysokých teplotách, máslo se nepřepaluje a je tedy zdravější než běžné máslo, můžete jej i jen tak namazat na chléb NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY (Údaje pro 100 gramů) Kalorie: 3692 kJ / 898 kcal Tuky: 99,8 g z toho nasycené mastné kyseliny: 63,3 g Sacharidy: < 0,1 g  z toho cukry: < 0,1 g Bílkoviny:  < 0,1 g Soli: < 0,1 g VÝHODY A NEVÝHODY Má lahodnou máslovou chuť a krásně voní po oříšcích. Je stabilní při vysokých teplotách (až do 250 °C), a tudíž se nepřepaluje  a je ideální ke smažení. Lze jej použít v kuchyni prakticky všude, kde je třeba tuk, tzn. při vaření, dušení, pečení, restování, maštění.    Díky blahodárným účinkům na zdraví je řazeno mezi superpotraviny.   Ajurvéda, stará indická medicína jej považuje za elixír života. Má využití i v kosmetice. Je vhodné na popáleniny a celkově na ošetření kůže či suché pokožky. O žádné nevýhodě nevíme :-) PRAKTICKÉ RADY Obal je recyklovatelný. Po otevření spotřebujte do jednoho měsíce.  Po otevření uchovávejte v lednici. Spotřebujte do 3 měsíců od otevření. RECEPT NA INDICKÉ MÁSLOVÉ KUŘE 30 g přepuštěného másla ghí, 1 kg kuřecích stehen (nakrájených na menší kusy), 10 ml mletého koriandru, 10 ml mletého římského kmínu, 10 ml nastrouhaného čerstvého zázvoru, 5 - 10 ml koření Garam Masala, 1 plechovka (400 g) kvalitního rajčatového pyré nebo sekaných rajčat, 125 ml kuřecího vývaru, 125 ml bílého jogurtu, 125 ml smetany, sůl, čerstvě mletý černý pepř Postup: 1. Rozehřejte ve vysoké pánvi máslo ghí na mírném ohni. Osmažte na něm kuře dozlatova. 2. Přidejte všechno koření a restujte další 2 minuty, aby se koření rozvonělo. 3. Přidejte rajčatové pyré a kuřecí vývar, přiveďte k varu a nechte 10-15 minut probublávat. Až bude maso měkké, přidejte jogurt a smetanu a už déle nevařte. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte horké s bílou rýží a zasypané čerstvým koriandrem. Zdroj receptu a obrázku k receptu: http://fresh. iprima. cz/recepty/indicke-maslove-kure .
Další produkty od výrobce KTC
Další produkty v kategorii Ghí máslo