POPIS
Miska na čaj od výrobce Made in Japan je vyrobena ručně z odolné keramiky Na bílém podkladu je motiv japonského svitku v modré barvě Průměr misky je 9 cm, výška 6 cm a objem 180 ml Díky kvalitnímu použitému materiálu můžete používat misku v mikrovlnné troubě a mýt ji v myčce na nádobí Ideální na čaj
SPECIFIKACE
Průměr: 9 cm
Výška: 6 cm
Objem: 180 ml
Barva: bílá, modrá
Materiál: keramika
VÝHODY A NEVÝHODY
Miska na čaj je vyrobena z odolné keramiky
Ruční výroba
Krásný design v přírodních barvách
Unikátní keramika dovezena přímo z Japonska
Vhodná do myčky na nádobí i do mikrovlnné trouby
PRAKTICKÉ RADY
Vhodné do myčky: Ano
Vhodné do mikrovlnné trouby: Ano
NÁVOD NA PŘÍPRAVU ZELENÉHO ČAJE
Na 1 šálek zeleného čaje zalijte 1 čajovou lžičku (2 - 3 g) čajové směsi vodou o teplotě 80 °C a louhujte 3 - 4 minuty
ZELENÝ ČAJ A JEHO ÚČINKY NA ZDRAVÍ
Zelený čaj vzniká tak, že se čajové lístky čajovníku čínského sesbírají a krátce po otrhání jsou vystaveny vysokým teplotám (pára/sušení) Díky tomu se zabrání jejich oxidaci a zabrání se tak ztrátě síly čajových lístků Zelený čaj neprochází fermentací (kvašení) a zachová si tak své účinky
Zelený čaj má jedinečnou chuť a blahodárné účinky na zdraví Působí povzbudivě (odstraňuje únavu) V tradiční medicíně v Číně, Japonsku, Indii a v Thajsku se používal na hojení ran, snižování horečky, zástavu krvácení, snižování krevního cukru a na zlepšení trávení Jsou prokázány pozitivní účinky pití zeleného čaje na činnost srdce, prevenci srdečních onemocnění, léčbu nervového systému, oparů, akné, poruch trávení, podporu funkcí mozkové činnosti a močového ústrojí, tišení žízně, na prevenci únavy a duševní vzpruhu Zelený čaj obsahuje antioxidanty, podporuje imunitu, zlepšuje metabolismus, urychluje spalování tuků, snižuje cholesterol a je účinnou prevencí cukrovky a rakoviny Navíc má antibakteriální účinky, ničí tedy bakterie v ústní dutině a působí jako prevence proti zubnímu plaku
DRUHY ZELENÉHO ČAJE
Mezi nejznámější odrůdy zeleného čaje patří Sencha a Matcha Zelený čaj Sencha je nejrozšířenější typ japonského zeleného čaje Čajové listy, u kterých bylo napařením zabráněno oxidaci, jsou svinuty do tenkých tmavě zelených jehliček Čaj Matcha je japonský mletý čaj, který vzniká ze speciálního zeleného čaje Matcha čaj se používá především při čajových obřadech, ale také v potravinářství (barvivo zmrzlin, japonských sladkostí)
KDY A JAK ČASTO PÍT ZELENÝ ČAJ?
Doporučujeme pít zelený čaj pravidelně - nejlépe každý den Díky obsahu kofeinu není vhodné jej pít večer před spánkem
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ ZELENÉHO ČAJE
1 Nesprávná teplota vody při zalití čaje - zelený čaj vyžaduje teplotu 80 °C, při teplotě vyšší má hořkou chuť, při příliš nízké teplotě má čaj vodovou chuť
2 Nesprávná doba louhování - zelený čaj louhujte 3 - 4 minuty, kdy se kratší doba používá pro větší množství čaje a delší pro menší množství čaje
3 Nesprávná dávka čaje - na jeden šálek zeleného čaje použijte 2 - 3 g čaje, doporučujeme přesně odvážit
NÁVOD NA PŘÍPRAVU ČERNÉHO ČAJE
Na 1 šálek černého čaje zalijte 1 čajovou lžičku (2 - 3 g) čajové směsi vodou o teplotě 90 °C a louhujte 4 - 5…