Logo Logo
Mole Rojo Koncentrát 235g
Mole Rojo Koncentrát 235g
Krátky popis Diskontní produkt Mole Rojo Koncentrát 235g od výrobce Front Line u nás najdete levně za 119 Kč.
Obvyklá cena
  • 129
Výrobce/Značka
Front Line
EAN 7501017005369
Hodnocení
   POPIS Salsa Mole je mexická salsa s mírnou pálivostí, která se používá v mexické kuchyni, na přípravu pálivých jídel a pro doostřování pokrmů. Jejím základem jsou chilli papričky, arašídy, sezam, cukr, kakao, sůl, koření atd. Hmotnost balení je 235 g. Tuto salsu můžete mimo jiné také použít na namáčení tortill a různých chipsů.   SPECIFIKACE Složení: rostlinný olej, cukr, arašídy, sezamové semínko, strouhanka (lepek), chilli papričky Mulato, Pasilla, Ancho, kakao, sůl, koření Alergeny: Obsahuje arašídy, sezam, lepek. Stupeň pálivosti:        Hmotnost: 235 g Země původu: Mexiko Vhodné k: dochucování a doostření pokrmů, namáčení tortill, chipsů, nachos, příprava pálivých jídel NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY (Údaje pro 100 g) Kalorie: 343 kJ / 82 kcal Tuky: 31 g z toho nasycené mastné kyseliny: 5 g Sacharidy: 55 g z toho cukry: 20 g Bílkoviny: 8 g Soli: 7 g  PRAKTICKÉ RADY Spotřebujte před datem uvedeným na obale. Skladujte na suchém a chladném místě.   SALSA Salsa je pikantní omáčka, která se připravuje z rajčat, chilli papriček (podle typu chilli papričky dosáhnete požadované pálivosti) a koření. Salsa se používá zejména v mexické kuchyni pro dochucování pokrmů a na na namáčení tortill či různých chipsů.   Salsu můžete připravit z čerstvých rajčat nebo z vařených či konzervovaných rajčat. Salsa z čerstvých rajčat se nazývá salsa curdo, která se používá k namáčení nachos (kukuřičná tortilla pokrytá rozteklým sýrem). Podle barvy se pak rozlišuje ještě salsa verde (zelená, z nezralých rajčat) a salsa roja (červená, ze zralých rajčat). Známá je také salsa z čerstvých rajčat a avokáda, která se nazývá guacamole. RECEPT NA KUŘECÍ ENCHILADAS S ČERVENOU OMÁČKOU MOLE 4 kuřecí prsa bez kostí a kůže, 4 sušené chilli papričky (bez semínek) nebo ½ lžičky pálivé papriky, 2 zralá pevná rajčata, rozkrojená, 2 lžíce rostlinného oleje nebo sádla, 1 cibuli, nakrájenou nadrobno, 2 pokrájené stroužky česneku, 3 lžíce loupaných mandlí + na ozdobu, 1 lžíci rozinek, propláchnutých, 1 lžičku sušené dobromysli (oregano), 1 lžičku mletého římského kmínu, ½ lžičky mleté skořice, sůl, kousek hořké čokolády, 4 pšeničné nebo kukuřičné tortilly, čerstvý koriandr a limetu k podávání Postup:1.  Kuřecí maso v kastrolu zalijte asi 300 ml studené vody, osolte, uveďte do varu, stáhněte plamen a přikryté dvacet minut povařte mírným varem. Během této doby maso jednou otočte. Potom ho vyjměte, vývar nechte stranou.  Mezitím přelijte chilli papričky (pokud je chcete použít) vroucí vodou a nechte dvacet minut stát. Pak je jemně nasekejte nebo rozmixujte. Maso po vychladnutí natrhejte na jednotlivá vlákna. 2.  Rozpalte nasucho pánev, vsypte do ní rajčata a opékejte je asi pět minut, aby začala hnědnout. Přesuňte je do mixéru. V pánvi teď rozehřejte olej nebo sádlo a osmahněte na něm cibuli, česnek a mandle. Po pěti minutách přidejte rozinky i koření a ještě dvě minuty smažte. Potom je dejte do mixéru k rajčatům, přidejte asi 100 ml kuřecího vývaru a promixujte na hustou omáčku. 3.  Vlijte zpět do pánve, přidejte 350 ml vývaru i čokoládu a na mírném plameni dvacet minut duste. Tortilly prohřejte půl minuty….
Další produkty od výrobce Front Line
Další produkty v kategorii Salsy