POPIS
Nakládaný zázvor je nedílnou součástí při servírování sushi, kde slouží k neutralizaci chutí mezi jednotlivými sushi druhy. Mladý, na tenké plátky nakrájený zázvor se marinuje v roztoku cukru, soli a rýžového octa. Vychutnejte si jeho ostrou a intenzivní chuť!
Pokud jste milovníky sushi, máme pro vás exkluzivní článek s videonávodem na přípravu sushi v 8 krocích.
SPECIFIKACE
Složení: zázvor, voda, regulátor kyselosti: kyselina octová (E260), kyselina citrónová (E330), sůl, náhradní sladidlo: aspartam (E951), sukralóza (E955), sacharín (E954), konzervační látka: sorban draselný (E202), barvivo: antokyany (E163)
Hmotnost: 200 g
* Fotografie je pouze ilustrační. Odebíráme nakládaný zázvor od více výrobců, abychom vám zajistili vždy tu nejpříznivější cenu.
NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY
(Údaje pro 100 gramů)
Kalorie: 40 kJ / 348 kcal
Tuky: 0 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 1,3 g z toho cukry: 0 g
Bílkoviny: 0,2 g
Soli: 2 g
* Fotografie je pouze ilustrační.
RECEPT NA MAKI SUSHI S LOSOSEM (HOSOMAKI SUSHI)
Do hosomaki sushi se rolují hlavně ryby, ale použít můžete i zeleninu. Nejznámější jsou tekamaki s tuňákem a sakemaki s lososem. Použít lze ale i krevety a další mořské plody.
INGREDIENCE
1 filet lososa
1/2 kg sushi rýže
5 ks řasy nori
wasabi
nakládaný zázvor
sójová omáčka
bambusová rohožka Makisu
Rada šéfkuchaře
Příprava sushi rýže by se neměla podceňovat. Přečtěte si článek o tom, jak vychytat dokonalou sushi rýži zde.
Příprava lososa
1. Z filetu vyřízněte středovou tučnou část.
2. Z krajů filetu….