POPIS
Přepuštěné máslo Ghí (jiným názvem Ghee) je čistý máselný tuk s chutí a vůní másla, ale s lepšími vlastnostmi Vzniká přepuštěním čerstvého českého másla Je ideální ke smažení, protože se nepřepaluje Pokrmy smažené na másle Ghee jsou tedy zdravější Přepuštěné máslo má dlouhou trvanlivost, vydrží vám až rok a nemusí se uchovávat v lednici Má blahodárné účinky na vaše zdraví Vysoce kvalitní Ghí máslo je výborným zdrojem zdravých tuků a zlepšuje trávení
Ghee máslo je plné chutí a vůní a lze jej užívat vnitřně i zevně Krásně voní a skvěle chutná Můžete jej používat nejen při smažení, ale také při vaření a pečení Nejedná se jen o módní produkt, který je nyní propagován téměř ve všech pořadech o vaření, ale o produkt vyzkoušený tisíciletími Je vyroben podle starodávné Ayurvédské receptury Pikantní varianta s chilli je ideální na přípravu guláše, rajčatové omáčky na špagety, fazolí nebo domácích bramborových chipsů
SPECIFIKACE
Složení: bezvodný máselný tuk min 99%, chilli min 1%
Ghee neobsahuje kasein a další mléčné sušiny Je to zdravá alternativa rostlinných olejů
Obsahuje vitamíny: A, D, E, K a antioxidanty
Objem: 220 ml
Druh másla: přepuštěné, ghee (ghí)
Země původu: ČR
Vhodné na: vaření, pečení i smažení, protože jsou mastné kyseliny stabilní i při vysokých teplotách, máslo se nepřepaluje a je tedy zdravější než běžné máslo, můžete jej i jen tak namazat na chléb
NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY
(Údaje pro 100 g)
Kalorie: 3677 kJ / 894 kcal
Tuky: 99,4 g z toho nasycené mastné kyseliny: 70 g
Sacharidy: 0,4 g
Bílkoviny: 0,1 g
Soli: < 0,01 g
VÝHODY A NEVÝHODY
Jedná se o čistý máselný tuk bez obsahu vody a mléčných bílkovin
Pikantní příchuť díky chilli
Je stabilní při vysokých teplotách (až do 240 °C), a tudíž se nepřepaluje a je ideální ke smažení
Lze jej použít v kuchyni prakticky všude, kde je třeba tuk, tzn při vaření, dušení, pečení, restování, maštění
Neobsahuje žádné přidané látky
Má velmi dlouhou trvanlivost a nemusí se uchovávat v ledničce
Díky blahodárným účinkům na zdraví je řazeno mezi superpotraviny
Ajurvéda, stará indická medicína jej považuje za elixír života
Ghí máslo je vhodné pro osoby s intolerancí na laktózu, pro diabetiky a celiaky
Obsahuje minerální sodík, vápník, draslík, horčík, fosfor, železo a vitamíny rozpustné v tucích A,D,E,K a omega kyseliny 3-9
Máslo Ghee má využití i v kosmetice Je vhodné na popáleniny a celkově na ošetření kůže či suché pokožky
O žádné nevýhodě nevíme :-)
PRAKTICKÉ RADY
Skladujte v temnu při teplotě do 25 °C
Po otevření spotřebujte do 6 měsíců
RECEPT NA INDICKÉ MÁSLOVÉ KUŘE
30 g přepuštěného…