Logo Logo
SALSA CHIPOTLE 500G
SALSA CHIPOTLE 500G
Krátky popis Právě ve slevě produkt SALSA CHIPOTLE 500G od výrobce Front Line u nás najdete ve slevě za 109 Kč.
Obvyklá cena
  • 109
Výrobce/Značka
Front Line
EAN 7501023348245
Hodnocení
POPIS Salsa Chipotle je vyrobena z rajčat a uzených chilli papriček Chipotle, které jsou velmi oblíbené pro svou mírnou pálivost a kouřový nádech. Hmotnost balení je 500 g. Jedná se o pikantní omáčku, která se používá hojně v mexické kuchyni pro dochucování pálivých pokrmů a při namáčení tortill nebo různých chipsů.   TIP: Smíchejte salsu, s nasekaným česnekem, cibulí, kostičkami žlutého melounu, chilli papričkou, čerstvým koriandrem, přidejte limetkovou šťávu, sůl, pepř. Tuto svěží salsu podávejte k mexickým pokrmům. SPECIFIKACE Složení: rajčatový protlak (rajčatová pasta, voda), chilli papričky Chipotle, cukr, cibule, ocet, sůl, rostlinný olej, mletá paprika, sušený česnek Stupeň pálivosti:        Hmotnost: 500 g Země původu: Mexiko Vhodné k: namáčení tortill, chipsů, nachos NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY (Údaje pro 100 g) Kalorie: 258,21 kJ / 81 kcal Tuky: 2,84 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,28 g Sacharidy: 9,6 g z toho cukry: 5,98 g Bílkoviny: 1,3 g Soli: 2,76 g  PRAKTICKÉ RADY Spotřebujte před datem uvedeným na obale. Před použitím dobře protřepejte. Po otevření uchovávejte v lednici a spotřebujte do 3 dnů. SALSA Salsa je pikantní omáčka, která se připravuje z rajčat, chilli papriček (podle typu chilli papričky dosáhnete požadované pálivosti) a koření. Salsa se používá zejména v mexické kuchyni pro dochucování pokrmů a na na namáčení tortill či různých chipsů.   Salsu můžete připravit z čerstvých rajčat nebo z vařených či konzervovaných rajčat. Salsa z čerstvých rajčat se nazývá salsa curdo, která se používá k namáčení nachos (kukuřičná tortilla pokrytá rozteklým sýrem). Podle barvy se pak rozlišuje ještě salsa verde (zelená, z nezralých rajčat) a salsa roja (červená, ze zralých rajčat). Známá je také salsa z čerstvých rajčat a avokáda, která se nazývá guacamole. NACHOS SE SALSOU 40 jemně solených tortillových lupínků, 200 g čedaru (strouhaného nahrubo), 100 g nakládaných jalapeños, salsa, koriandrové lístky na ozdobu Postup:1. Troubu předehřejte na 190 °C. Rozložte lupínky na plech s pečicím papírem. Na každý dejte trochu čedaru a kolečko jalapeño papričky. Dejte péct na 5 – 10 minut, až se sýr rozpustí. 2. Na každou jednohubku dejte trochu salsy a ozdobte čerstvým koriandrem. Zdroj receptu a obrázku k receptu: www. apetitonline. cz RECEPT NA MEXICKÉ KUKUŘIČNÉ PLACKY A DOMÁCÍ SALSU 80 g kukuřičné mouky (jako na polentu), 80 g hladké mouky, ½ lžičky soli, 2 lžičky krupicového cukru, 1 lžičku jedlé sody, 1 velké vejce, 4 lžíce podmáslí nebo jogurtu, 1–2 lžičky mléka, 25 g másla, rozpuštěného a vychladlého, olej nebo máslo na vymazání pánve, 200 g čerstvého ostrého sýra typu feta, balkánského sýra nebo brynzyNa salsu: 3 červené papriky, rozpůlené a zbavené jádřinců, 1–2 čerstvé chilli papričky, 1 velkou cibuli, nakrájenou na silné plátky, 2–3 lžíce olivového oleje + na potírání, 1–2 lžičky octa balsamico, 1 lžičku nasekaného čerstvého koriandru a/nebo máty, špetku mletého římského kmínu, ½ lžičky sladké mleté papriky Postup:1.  Rozehřejte gril v troubě a plech vyložte alobalem. Slupkou vzhůru na něj poklaďte papriky a chilli papričky a grilujte, dokud na paprikách nezačnou naskakovat černé puchýřky. V misce je přetáhněte fólií nebo přikryjte pokličkou,….
Další produkty od výrobce Front Line
Další produkty v kategorii Salsy