Logo Logo
Salsa Verde 250g
Salsa Verde 250g
Krátky popis Jedinečený produkt Salsa Verde 250g od výrobce Front Line u nás najdete zlevněn za 59 Kč.
Obvyklá cena
  • 59
Výrobce/Značka
Front Line
EAN 7501017005925
Hodnocení
POPIS Salsa Verde je autentická mexická salsa s mírnou pálivostí, která se používá v mexické kuchyni a pro dochucování pokrmů. Jejím základem jsou zelená rajčata (od toho salsa verde), chilli papričky, sůl, koření atd. Hmotnost balení je 250 g. Tuto salsu použijete při pro dochucování pálivých pokrmů nebo při namáčení tortill a různých chipsů.   TIP: Smíchejte salsu, s nasekaným česnekem, cibulí, kostičkami žlutého melounu, chilli papričkou, čerstvým koriandrem, přidejte limetkovou šťávu, sůl, pepř. Tuto svěží salsu podávejte k mexickým pokrmům. SPECIFIKACE Složení: zelená rajčata, chilli papričky, koření, sůl, koriandr, látka zvýrazňující chuť a vůni E621 Stupeň pálivosti:        Hmotnost: 250 g Země původu: Mexiko Vhodné k: dochucování a doostření pokrmů, namáčení tortill, chipsů, nachos, příprava pálivých jídel NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY (Údaje pro 5 g) Kalorie: 5,1 kJ / 1,2 kcal Tuky: 0 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g Sacharidy: 0,3 g z toho cukry: 0,3 g Bílkoviny: 0 g Soli: 0,08 g  PRAKTICKÉ RADY Spotřebujte před datem uvedeným na obale. Skladujte na suchém a chladném místě.   SALSA Salsa je pikantní omáčka, která se připravuje z rajčat, chilli papriček (podle typu chilli papričky dosáhnete požadované pálivosti) a koření. Salsa se používá zejména v mexické kuchyni pro dochucování pokrmů a na na namáčení tortill či různých chipsů.   Salsu můžete připravit z čerstvých rajčat nebo z vařených či konzervovaných rajčat. Salsa z čerstvých rajčat se nazývá salsa curdo, která se používá k namáčení nachos (kukuřičná tortilla pokrytá rozteklým sýrem). Podle barvy se pak rozlišuje ještě salsa verde (zelená, z nezralých rajčat) a salsa roja (červená, ze zralých rajčat). Známá je také salsa z čerstvých rajčat a avokáda, která se nazývá guacamole. NACHOS SE SALSOU 40 jemně solených tortillových lupínků, 200 g čedaru (strouhaného nahrubo), 100 g nakládaných jalapeños, salsa, koriandrové lístky na ozdobu Postup:1. Troubu předehřejte na 190 °C. Rozložte lupínky na plech s pečicím papírem. Na každý dejte trochu čedaru a kolečko jalapeño papričky. Dejte péct na 5 – 10 minut, až se sýr rozpustí. 2. Na každou jednohubku dejte trochu salsy a ozdobte čerstvým koriandrem. Zdroj receptu a obrázku k receptu: www. apetitonline. cz RECEPT NA MEXICKÉ KUKUŘIČNÉ PLACKY A DOMÁCÍ SALSU 80 g kukuřičné mouky (jako na polentu), 80 g hladké mouky, ½ lžičky soli, 2 lžičky krupicového cukru, 1 lžičku jedlé sody, 1 velké vejce, 4 lžíce podmáslí nebo jogurtu, 1–2 lžičky mléka, 25 g másla, rozpuštěného a vychladlého, olej nebo máslo na vymazání pánve, 200 g čerstvého ostrého sýra typu feta, balkánského sýra nebo brynzyNa salsu: 3 červené papriky, rozpůlené a zbavené jádřinců, 1–2 čerstvé chilli papričky, 1 velkou cibuli, nakrájenou na silné plátky, 2–3 lžíce olivového oleje + na potírání, 1–2 lžičky octa balsamico, 1 lžičku nasekaného čerstvého koriandru a/nebo máty, špetku mletého římského kmínu, ½ lžičky sladké mleté papriky Postup:1.  Rozehřejte gril v troubě a plech vyložte alobalem. Slupkou vzhůru na něj poklaďte papriky a chilli papričky a grilujte, dokud na paprikách nezačnou naskakovat černé puchýřky. V misce je přetáhněte fólií nebo přikryjte pokličkou,….
Další produkty od výrobce Front Line
Další produkty v kategorii Salsy