POPIS
Střední miska z kolekce Blue Daisy od výrobce Made in Japan je ozdobena světle modrým květinovým motivem na bílém pozadí Průměr misky je 17 cm, výška 6 cm a objem 500 ml Jedná se o ruční výrobu dováženou přímo z Japonska Každý kus je originál Miska je vhodná do myčky na nádobí i do mikrovlnné trouby Ideální na nudle, polévku, kari, saláty atd
SPECIFIKACE
Průměr: 17 cm
Výška: 6 cm
Objem: 0,5 l
Barva: modrá, bílá
Materiál: keramika
VÝHODY A NEVÝHODY
Miska je vyrobena z odolné keramiky
Ruční výroba
Krásný design v přírodních barvách
Unikátní keramika dovezena přímo z Japonska
Vhodná do myčky na nádobí i do mikrovlnné trouby
PRAKTICKÉ RADY
Vhodné do myčky: Ano
Vhodné do mikrovlnné trouby: Ano
RECEPT NA THAJSKÉ ZELENÉ KARI
Ingredience:500 g kuřecích prsou, 1 lžíce zelené kari pasty, 3 lístky thajské limetky, 1/2 menšího kořene zázvoru/galangalu, 1 stébla citronové trávy, 2 lžíce sezamového oleje, 400 ml kokosového mléka, 2 lžíce rybí omáčky, 1 lžíce třtinového cukru, 100 g hrášku, 50 g hub, 50 g bambusových výhonků, 1/2 zelené papriky, 1 čerstvá chilli paprička, čerstvý koriandr, čerstvě vymačkaná limetková šťáva
Postup:
1 Kuřecí prsa nakrájejte na tenké nudličky, osolte a na hodně rozpálené pánvi s olejem opečte dozlatova Poté vyjměte z pánve
2 To samé opakujte i se zeleninou – orestujte houby, přidejte hrášek, nakrájenou zelenou papriku a bambusové výhonky Zeleninu nechte opékat dle tvrdosti a velikosti – cca 6 minut a asi v polovině opékání přidejte i kousky zázvoru (množství dle chuti) – a vyjměte z pánve
3 Ve stejné pánvi, na malém množství oleje opražte kari pastu, přidejte kokosové mléko, listy thajské limety, citronovou trávu a povařte do mírného zhoustnutí
4 Přidejte maso a zeleninu, zakápněte limetou, dochuťte rybí omáčkou a cukrem Vše nechte ještě chvíli prohřát a podávejte spolu s jasmínovou rýží Před podáváním kari posypejte nasekaným koriandrem a chilli
SALÁT CAPRESE
4 větší masitější rajčata, 2 koule mozzarelly, lístky čerstvé bazalky, mořská sůl, čerstvě mletý černý pepř, olivový olej a podávejte, balzamikový ocet
Postup:Čtyři větší masitější rajčata a dvě koule mozzarelly nakrájejte na stejně silná kolečka Střídavě je narovnejte na talíř, posypte lístky bazalky, posolte mořskou solí a čerstvě mletým černým pepřem, postříkejte olivovým olejem a podávejte Případně můžete dochutit balzamikovým octem
SALÁT WALDORF
2 pevná jablka, omytá, 1 lžíce citronové šťávy, 1 stonek řapíkatého celeru, pokrájený, 4 lžíce majonézy, 2 hrsti vlašských ořechů, ledový salát k podávání
Postup:Jablka nakrájejte nebo nastrouhejte a zalijte citronovou šťávou Přidejte ostatní ingredience a důkladně promíchejte Rozdělte na talíř na listy salátu a podávejte
ŘECKÝ SALÁT
4 velká rajčata, 1 okurka, oloupaná, 1/2 červené cibule, na menší kousky, sýr feta (cca 85 g), 16