Logo Logo
The chilli Doctor D'Arbol chilli celé sušené 30g
The chilli Doctor D'Arbol chilli celé sušené 30g
Krátky popis Diskontní produkt The chilli Doctor D'Arbol chilli celé sušené 30g od výrobce Chilli Doctor u nás nájdete zlevněný od 49 Kč
Obvyklá cena
  • 49
Výrobce/Značka
Chilli Doctor
EAN 8595660101058
Hodnocení
POPIS Chilli koření D'Arbol od výrobce Chilli Doctor obsahuje celé sušené chilli papričky odrůdy D'Arbol (Capsicum Annuum známé jako Rat´s tail = krysí ocas nebo Bird´s beak = ptačí zobák) Jsou to silné malé chilli papričky dlouhé 5 - 7 cm pocházející z Mexika Tyto chilli papričky mají pálivost 17 000 – 30 000 SHU (Scovilleho stupnice pálivosti) Jsou ideální na přípravu pálivých pokrmů a na nakládání masa Nejlepší je chilli papričky čerstvě nadrtit pomocí hmoždíře  SPECIFIKACE Složení: celé sušené chilli papričky D'Arbol  Stupeň pálivosti:    (17 000 - 30 000 SHU) Hmotnost: 30 g  Země původu: Mexiko Vhodné k: přípravě pálivých pokrmů, nakládání masa  RECEPT NA CHILLI CON CARNE 1 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule (nakrájená nadrobno), 1 čerstvá červená paprika (zbavená semínek a nasekaná nadrobno), sušené chilli papričky (množství a druh zvolte podle požadované výsledné pálivosti pokrmu), 1 stroužek česneku (prolisovaný), 1 lžička sušené sladké papriky, 1 lžíce drceného kmínu, 500 g mletého hovězího masa, 300 ml vývaru, 400 g konzervovaných rajčat (nasekaných), ½ lžíce sušené majoránky, 2 čtverečky co nejkvalitnější hořké čokolády, sůl a pepř, 2 lžičky rajčatového protlaku, 400 g sterilovaných červených fazolí K podávání: 2 rajčata (nakrájená), 2 lžíce čerstvého koriandru, kukuřičné tortilly Postup: 1 Olej rozpalte na středním plameni, vhoďte cibuli a za pravidelného míchání ji asi pět minut opékejte Měla by změknout a zesklovatět Pak přisypte papriku, chilli, česnek, sušenou papriku a kmín Smažte dalších pět minut, pak ztlumte plamen, přidejte do pánve mleté maso a důkladně ho osmahněte Postupně by se mělo rozpadat z větších hrudek na úplně malé kousky Dbejte na to, aby se opeklo všechno a ze všech stran 2 Vývar přelijte do pánve Přidejte konzervovaná rajčata a přisypte majoránku, čokoládu, sůl a pepř Důkladně zamíchejte, přidejte rajčatový protlak a znovu promíchejte Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen na minimum a nechte všechno dvacet minut probublávat Občas zamíchejte Nakonec přisypte slité a okapané fazole Znovu přiveďte k varu a ještě krátce povařte Jestli se vám zdá omáčka příliš hustá, přilijte trochu vody Podle potřeby dokořeňte solí a pepřem  Podávejte v kukuřičných tortillách ozdobené rajčaty a koriandremZdroj receptu a obrázku k receptu: wwwapetitonlinecz PRAKTICKÉ RADY Druh papričky Stupeň pálivosti [SHU] Jalapeño 5 000 Chipotle 7 500 Serrano 20 000
Další produkty od výrobce Chilli Doctor
Další produkty v kategorii Chilli koření