Logo Logo
The chilli Doctor Habanero celé sušené 10g
The chilli Doctor Habanero celé sušené 10g
Krátky popis Vietnamský produkt The chilli Doctor Habanero celé sušené 10g od výrobce Chilli Doctor u nás nájdete po slevě od 49 Kč
Obvyklá cena
  • 49
Výrobce/Značka
Chilli Doctor
EAN 8595660101072
Hodnocení
POPIS Chilli koření červené Habanero od výrobce Chilli Doctor obsahuje celé sušené chilli papričky odrůdy Habañero (Capsicum Chinense) Název této chilli papričky je odvozen ze španělského pojmenování Havany a jedná se o středně pálivou chilli papričku, které je velmi populární Původ chilli papričky je na Kubě, odtud se dostala do Mexika, kde se nyní ročně sklidí až 1500 tun Nezralé Habanero je zelené, v průběhu dozrávání mění barvu - existuje habanero oranžové, červené, hnědé, bílé, růžové Habañero dosahuje 200 000 - 300 000  SHU (Scovilleho jednotek pálivosti) Ideální na přípravu pálivých pokrmů (např omáček) Habanero se také podílelo na vzniku nejpálivější chilli papričky světa Caroliny Reaper Balení obsahuje 10 g chilli papriček Nejlepší je chilli papričky čerstvě nadrtit pomocí hmoždíře  SPECIFIKACE Složení: celé sušené chilli papričky červené Habanero Stupeň pálivosti:    (100 000 - 350 000 SHU) Hmotnost: 10 g (cca 10 chilli papriček) Země původu: Mexiko Vhodné k: přípravě pálivých pokrmů RECEPT NA CHILLI CON CARNE 1 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule (nakrájená nadrobno), 1 čerstvá červená paprika (zbavená semínek a nasekaná nadrobno), sušené chilli papričky (množství a druh zvolte podle požadované výsledné pálivosti pokrmu), 1 stroužek česneku (prolisovaný), 1 lžička sušené sladké papriky, 1 lžíce drceného kmínu, 500 g mletého hovězího masa, 300 ml vývaru, 400 g konzervovaných rajčat (nasekaných), ½ lžíce sušené majoránky, 2 čtverečky co nejkvalitnější hořké čokolády, sůl a pepř, 2 lžičky rajčatového protlaku, 400 g sterilovaných červených fazolí K podávání: 2 rajčata (nakrájená), 2 lžíce čerstvého koriandru, kukuřičné tortilly Postup: 1 Olej rozpalte na středním plameni, vhoďte cibuli a za pravidelného míchání ji asi pět minut opékejte Měla by změknout a zesklovatět Pak přisypte papriku, chilli, česnek, sušenou papriku a kmín Smažte dalších pět minut, pak ztlumte plamen, přidejte do pánve mleté maso a důkladně ho osmahněte Postupně by se mělo rozpadat z větších hrudek na úplně malé kousky Dbejte na to, aby se opeklo všechno a ze všech stran 2 Vývar přelijte do pánve Přidejte konzervovaná rajčata a přisypte majoránku, čokoládu, sůl a pepř Důkladně zamíchejte, přidejte rajčatový protlak a znovu promíchejte Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen na minimum a nechte všechno dvacet minut probublávat Občas zamíchejte Nakonec přisypte slité a okapané fazole Znovu přiveďte k varu a ještě krátce povařte Jestli se vám zdá omáčka příliš hustá, přilijte trochu vody Podle potřeby dokořeňte solí a pepřem  Podávejte v kukuřičných tortillách ozdobené rajčaty a koriandremZdroj receptu a obrázku k receptu: wwwapetitonlinecz PRAKTICKÉ RADY Druh papričky Stupeň pálivosti [SHU]
Další produkty od výrobce Chilli Doctor
Další produkty v kategorii Chilli koření