Logo Logo
The chilli Doctor "S17" Teja chilli celé sušené 30g
The chilli Doctor "S17" Teja chilli celé sušené 30g
Krátky popis Kvalitní a levný produkt The chilli Doctor "S17" Teja chilli celé sušené 30g od výrobce Chilli Doctor u nás najdete v akci za 39 Kč.
Obvyklá cena
  • 39
Výrobce/Značka
Chilli Doctor
EAN 8595660101164
Hodnocení
POPIS Chilli koření "S17" Teja od výrobce Chilli Doctor obsahuje celé sušené chilli papričky odrůdy "S17" Teja (Capsicum Annuum), které jsou úzké a dlouhé 5 - 12 cm.   Tato chilli paprička má pikantní ostrou chuť a patří mezi středně pálivé chilli papričky. Její pálivost dosahuje 50 000 – 100 000 (Scovilleho jednotek pálivosti). Ideální na přípravu pálivých pokrmů (např. chilli concarne).  Nejlepší je čerstvě je nadrtit pomocí hmoždíře.   SPECIFIKACE Složení: celé sušené chilli papričky "S17" Teja Stupeň pálivosti:       (50 000 - 100 000 SHU) Hmotnost: 30 g Země původu: Indie Vhodné k: přípravě pálivých pokrmů, nakládání masa  RECEPT NA CHILLI CON CARNE 1 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule (nakrájená nadrobno), 1 čerstvá červená paprika (zbavená semínek a nasekaná nadrobno), sušené chilli papričky (množství a druh zvolte podle požadované výsledné pálivosti pokrmu), 1 stroužek česneku (prolisovaný), 1 lžička sušené sladké papriky, 1 lžíce drceného kmínu, 500 g mletého hovězího masa, 300 ml vývaru, 400 g konzervovaných rajčat (nasekaných), ½ lžíce sušené majoránky, 2 čtverečky co nejkvalitnější hořké čokolády, sůl a pepř, 2 lžičky rajčatového protlaku, 400 g sterilovaných červených fazolí K podávání: 2 rajčata (nakrájená), 2 lžíce čerstvého koriandru, kukuřičné tortilly Postup: 1.  Olej rozpalte na středním plameni, vhoďte cibuli a za pravidelného míchání ji asi pět minut opékejte. Měla by změknout a zesklovatět. Pak přisypte papriku, chilli, česnek, sušenou papriku a kmín. Smažte dalších pět minut, pak ztlumte plamen, přidejte do pánve mleté maso a důkladně ho osmahněte. Postupně by se mělo rozpadat z větších hrudek na úplně malé kousky. Dbejte na to, aby se opeklo všechno a ze všech stran. 2.  Vývar přelijte do pánve. Přidejte konzervovaná rajčata a přisypte majoránku, čokoládu, sůl a pepř. Důkladně zamíchejte, přidejte rajčatový protlak a znovu promíchejte. Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen na minimum a nechte všechno dvacet minut probublávat. Občas zamíchejte. Nakonec přisypte slité a okapané fazole. Znovu přiveďte k varu a ještě krátce povařte. Jestli se vám zdá omáčka příliš hustá, přilijte trochu vody. Podle potřeby dokořeňte solí a pepřem.   Podávejte v kukuřičných tortillách ozdobené rajčaty a koriandrem. Zdroj receptu a obrázku k receptu: www. apetitonline. cz PRAKTICKÉ RADY Druh papričky Stupeň pálivosti [SHU] Jalapeño 5 000 Chipotle 7 500 Serrano 20 000 .
Další produkty od výrobce Chilli Doctor
Další produkty v kategorii Chilli koření