Logo Logo
Val-de-Rance cidre brut maxi 0,75 l
Val-de-Rance cidre brut maxi 0,75 l
Krátky popis Sconto produkt Val-de-Rance cidre brut maxi 0,75 l od výrobce Cidre Val de Rance u nás najdete zlevněn za 145 Kč.
Obvyklá cena
  • 145
Výrobce/Značka
Cidre Val de Rance
EAN 3271470750123
Hodnocení
POPIS  Cidre Val de Rance Brut je jablečný alkoholický nápoj, který je vyroben ze 100% jablečné šťávy. Tento cidre je suchý. Je výrazněji nakvašený a je vyroben z nahořklých odrůd jablek, má tedy lehce pivní příchuť. Skvěle se hodí ke slaným pokrmům. Získal stříbrnou medaili na výstavě Concours Général Agricole v roce 2017 v Paříži.   SPECIFIKACE  Složení: 100% výrazněji kvašená jablečná šťáva Obsah alkoholu: 5 % Objem: 0,75 l GLAZOVANÁ ŠUNKA Ingredience8 kg vařené vepřové šunky (z kýty), 2 lžičky celých hřebíčků, 330 ml cidru, 1 hrnek třtinového cukru, 2 svitky skořice  Postup1. Předehřejte troubu na 180 °C. Z šunky odkrojte vrchní část kůže, ale bílou část ponechte. Do této části kůže udělejte ostrým nožem diagonální zářezy asi v 3cm rozestupech, ale neprořízněte až na maso. Do středu vzniklých kosočtverců zapíchněte hlavičky hřebíčků. Vyčnívající kost zabalte do alobalu. 2. Na pánvi prohřejte cidre s cukrem a svitky skořice. Vařte při mírné teplotě cca 5 minut za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí. Přiveďte k varu a stáhněte teplotu. Vařte na mírnou teplotu ještě asi 20 minut do zhoustnutí. Sejměte ze sporáku a nechte 10 minut odstát. Vyjměte svitky skořice. 3. Dejte šunku do pekáče - nejlépe na mřížku, aby nebyla ponořená ve vodě, kterou na dno pekáče nalijete (vody nalijte tolik, aby sahala asi 2 cm od dna pekáče). Potřete šunku silikonovým štětcem (použijte asi 1/4 marinády). Pečte asi 1 a 1/2 hodiny do zlatova. Každých 20 minut šunku potírejte. Zdroj receptu: www. taste. com. au KACHNÍ PRSA S ČERVENÝM ZELÍM OCHUCENÝM JABLEČNÝM CIDREM Ingredience50 g másla, 1 červené jablko (zbavené jádřince, nakrájené na klínky), 2 lžičky třtinového cukru, 4 kachní prsa, 1/2 hlávky červeného zelí (nakrájené na jemné proužky), 1 stroužek česneku, 250 ml perlivého jablečného cidru, 125 ml kuřecího vývaru, 55 g na sucho opražených vlašských ořechů (nasekaných na hrubo), 1 lžička celého kmínu, 1/4 hrnku nasekané pažitky Postup1. Předehřejte troubu na 180 °C. Rozpusťte polovinu másla na velké pánvi, kterou rozpalte na vysokou teplotu. Přidejte klínky jablek a posypte cukrem. Vařte za občasného míchání cca 2 - 3 minuty, dokud jablka nezkaramelizují. Pak jablka přesuňte na talíř a přikryjte je fólií, aby zůstala teplá.   2. Snižte lehce teplotu. Na výpeku z jablek opečte kuřecí prsa, která jste předem osolili a opepřili, z každé strany cca 1 - 2 minuty do zlatova. Z pánve prsa přesuňte na plech. Pečte v předehřáté teplotě asi 10 minut, aby byla prsa středně propečená (medium) nebo upravte čas pečení podle požadovaného stupně propečení. Poté prsa dejte stranou a nechte je 10 minut odpočinou.    3. Mezitím rozpusťte zbytek másla na velké pánvi na vysoké teplotě. Přidejte zelí a nasekaný česnek, opékejte za stálého míchání cca 2 minuty, dokud zelní nepovolí. Přidejte cidre a kuřecí vývar a přiveďte vše k varu. Stáhněte teplotu a za občasného míchání vařte cca 10 minut, dokud nebude zelí měkké a tekutina se nevypaří. Pak přidejte vlašské ořechy a kmín a promíchejte. Ochuťte zelí solí a pepřem. Sundejte ze sporáku a promíchejte s pažitkou. 4. Na talíř naaranžujte zelí, karamelizovaná jablka a tenké plátky kachních prsou a vše přelijte výpekem. Zdroj receptu a obrázku k receptu: www. taste. com. au SVĚŽÍ NÁPOJ S JABLEČNÝM CIDREM S CITRONOVOU TRÁVOU Ingredience1 malé červené a 1 malé zelené jablko (zbavené jádřince a….
Další produkty od výrobce Cidre Val de Rance
Další produkty v kategorii Cidre