Logo Logo
Valentini Vignot Bourgogne Aligoté 0,75 l
Valentini Vignot Bourgogne Aligoté 0,75 l
Krátky popis Právě ve slevě produkt Valentini Vignot Bourgogne Aligoté 0,75 l od výrobce Valentin Vignot u nás najdete po slevě za 219 Kč.
Obvyklá cena
  • 219
Výrobce/Značka
Valentin Vignot
EAN 3439495501568
Hodnocení
POPIS  Francouzské víno krásně zlatavé barvy se svěží chutí citrusů Valentini Vignot Bourgogne Aligoté.  Specifická chuť je na jazyku příjemně svěží s aromatickým závěrem, který má jemnou chuť badyánu a zelených citronů. Hodí se k rybám a mořským plodům. Doporučujeme servírovat při teplotě 10 °C. TIP: Využijte výhodného balení 5+1 ZDARMA. Specifikace  Objem: 0,75 l Odrůda: Valentini Vignot Bourgogne Aligoté Druh vína: jakostní Barva vína: bílá Ročník: 2015 * Fotografie je pouze ilustrační. JAKÝ JE ZROZDÍL MEZI ČERVENÝM, BÍLÝM A RŮŽOVÝM VÍNEM?   Červené víno Červené víno se vyrábí pouze z modrých hroznů - jedině tento druh vína v sobě totiž obsahuje červené barvivo. Výroba probíhá nakvašením nebo tepelným zpracováním modrých hroznů. Rmut (hmota, která vzniká rozemletím bobulí vinné révy) se nechá několik dní kvasit a slupky hroznů tak zůstávají v kontaktu s kvasící šťávou.  Kvašení probíhá na rozdíl od bílého vína delší dobu a při vyšší teplotě. Červené víno také obsahuje více tříslovin (rostlinné látky s trpkou, svíravou nebo hořkou chutí) a resveratrolu (přírodní látka ze slupek a z jadérek bobulí modrého vína) než bílé víno. 2 dl červeného vína obsahují zhruba 600 μg (mikrogramů) resveratrolu.  Bílé víno  Bílé víno se vyrábí z bílých, růžových, červených nebo modrých hroznů vinné révy. Rmut se při výrobě vína okamžitě lisuje a výsledkem je čistý mošt, který potom kvasí. Bílá vína, která jsou vyrobena z červených nebo modrých hroznů se označují jako klaret.  Růžové víno Růžové víno se vyrábí z modrých hroznů vinné révy a při výrobě nedochází k nakvašení.   VLIV VÍNA NA ZDRAVÍ Víno má pozitivní vliv na lidský organismus, ale musí se konzumovat s mírou.  Víno snižuje riziko vzniku infarktu, mozkové mrtvice, cukrovky, srdečně cévních onemocnění, zvyšuje mentální kapacitu, snižuje krevní tlak a škodlivý cholesterol, posiluje imunitní systém a snižuje riziko vzniku křečových žil. Třísloviny obsažené ve víně navíc podporují trávení a působí antibakteriálně. Tyto blahodárné účinky na lidské zdraví jsou prokázány při pití 1 skleničky vína denně. Naopak při vyšší spotřebě vína má víno negativní vliv na zdraví. Příznivý vliv na zdraví vína způsobuje resveratrol - látka obsažená ve slupce vína, která brání stárnutí, zpomaluje degeneraci mozku (prevence Alzheimerovy choroby) a má pozitivní vliv na nádorová onemocnění. Červené víno této látky obsahuje více než bílé, to však neznamená, že je červené víno zdravější. Bílé víno má sice menší antioxidační molekuly, ale ty jsou zase lépe vstřebatelné. Obě vína jsou tedy, co se týká vlivu na zdraví, zhruba na stejné úrovni. JAK JE TO SE SLADKOSTÍ VÍN? Suché víno obsahuje max. 4 g zbytkového cukru / 1 l vína. Polosuché víno obsahuje 4,1 - 12 g zbytkového cukru / 1 l vína. Polosladké víno obsahuje 12,1 - 45 g zbytkového cukru / 1 l vína. Sladké víno obsahuje min. 45 g zbytkového cukru / 1 l vína.   PŘI JAKÉ TEPLOTĚ SERVÍROVAT VÍNO? Lehká bílá vína odrůdy Ryzlink, Rulandské šedé, Chablis servírujte při teplotě 6 - 9 °CTěžká bílá vína odrůdy Chardonnay, Scheurebe servírujte při teplotě 10 - 12 °CRůžová vína odrůdy Rulandské modré servírujte při teplotě 6 - 8 °CMladá a lehká červená vína odrůdy Modrý Portugal, Pinot Meunier servírujte při teplotě 11 -….
Další produkty od výrobce Valentin Vignot
Další produkty v kategorii Bílé víno