POPIS
Wasabi pasta je základní ingrediencí asijské kuchyně. V papírové krabičce najdete tubu s 35 g wasabi pasty. Wasabi je v podstatě asijský druh křenu, který se vyznačuje svou pálivostí. Wasabi pastu využijete především při přípravě sushi a při jeho podávání. Tato wasabi pasta je méně pálivá než Wasabi pasta 43 g.
SPECIFIKACE
Složení: voda, křen prášek, kukuřičný olej, hořčičný olej, cukr, kurkuma prášek, sůl, pepř, oliorasine, ocet, kyselina citronová, sorbitol, stabilizátor (xanthanová guma)
Hmotnost: 35 g
Země původu: Jižní Korea
Určení: k přímé spotřebwě, k doostřování pokrmů, k přípravě sushi
*Fotografie je pouze ilustrační. Wasabi pastu pro vás odebíráme od více výrobců, abychom vám zajistili vždy co nejpříznivější cenu. Může se tedy stát, že vám přijde wasabi pasta v jiném obale. Složení a hmotnost jsou však vždy zachovány.
NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY
(Údaje pro 100 gramů)
Kalorie: 2029 kJ / 485 kcal
Tuky: 21 g z toho nasycené mastné kyseliny: 11,3 g
Sacharidy: 65,6 g z toho cukry: 15,3 g
Bílkoviny: 8,6 g
Soli: 1,32 g
PRAKTICKÉ RADY
Spotřebujte před datem uvedeným na obale.
WASABI A JEHO ÚČINKY NA ZDRAVÍ
Wasabi je japonský křen. Používá se především v asijské kuchyni. Nejzámější použití je při přípravě sushi. Křen Wasabi má zelenou barvu a ostrou lehce štiplavou chuť, kterou při konzumaci pociťujete v nose. Wasabi křen vás tzv. protáhne. Ve srovnání s našim křenem je wasabi ostřejší. Obsahuje vitamín C, B6, vápník, hořčík, draslík, mangan, antioxidanty a další zdraví prospěšné látky.
Wasabi křen má antibakteriální účinky, díky kterým se používá jako účinná dezinfekce. Je například součástí některých ústních vod. Protože ničí bakterie, tak se také podává spolu se syrovými rybami a mořskými plody. Jedná se o přírodní antibiotikum, pomáhá při prevenci proti rakovině, při léčbě rakoviny, zlepšuje trávení, má detoxikační účinky, posiluje imunitní systém, odstraňuje škodlivé látky z těla. Při rýmě protáhne nos a zmirňuje škrábání a bolest v krku.
RECEPT NA MAKI SUSHI S LOSOSEM (HOSOMAKI SUSHI)
Ingredience
1 filet lososa, 1/2 kg sushi rýže, 5 ks řasy nori, wasabi, nakládaný zázvor, sójová omáčka, bambusová podložka
Příprava sushi rýže by se neměla podceňovat. Přečtěte si článek o tom, jak vychytat dokonalou sushi rýži zde.
Příprava lososa
1. Z filetu vyřízněte středovou tučnou část.
.